3.03.2010

Aurul Apusenilor – pus în valoare de agenția PR & MORE

Marţi, 23 februarie a.c., a fost finalizat primul pas în restaurarea patrimoniului cultural din Roşia Montană, prin inaugurarea casei nr. 325. Proiectul a fost realizat cu ajutorul Primăriei Roşia Montană, Muzeului Naţional de Istorie a Românilor, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi printr-un parteneriat cu Roşia Montană Gold Corporation.


Casa, ce datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, a fost restaurată folosind metode tradiţionale, iar apoi pusă în valoare şi inaugurată cu ajutorul agenţiei PR & MORE. Clădirea adăpostește în prezent expoziţia permanentă de istorie a mineritului “Aurul Apusenilor” şi este deschisă publicului interesat.


“Această expoziţie şi muzeul din care va face parte reprezintă o mărturie a trecutului, prezentului şi, sperăm, a viitorului localităţii noastre”, a afirmat Eugen Furdui, Primarul comunei Roşia Montană. Clădirea 325 face parte din Zona Istorică Protejată, care va fi restaurată integral o dată cu demararea proiectului minier al Roşia Montană Gold Corporation, proiect care va aduce beneficii importante economiei româneşti.

Aurul Apusenilor


Proud member of IPRN

IPRN
RO  |   EN  |   DE
PR & MORE pe Facebook PR & MORE pe Twitter PR & MORE pe YouTube